Mentoring traject Anders-Zijn
Anders-Zijn is een uniek en op maat mentoring traject rond bewust zelfleiderschap cultiveren
Omschrijving
Wereldbeelden verschuiven. Voor organisaties van morgen waarbij de aandacht verschuift naar meer menselijkheid, is er nood aan nieuw en bewust leiderschap, en er is een toenemende behoefte aan het ondersteunen van individuen die op heden leiding geven. Alsook is het essentieel om leiders van morgen mogelijkheid en ruimte te bieden zich te vormen. Organisaties zijn niet alleen invloedrijk, ze zijn ook verantwoordelijk om bij te dragen en om het verschil te maken in deze transformatie waarin leven en werken meer met elkaar in verbinding is.
Bewust leiding geven betekent zelfleiderschap cultiveren, hierbij worden zelfkennis en -inzicht en het bewustzijn vergroot. Zelfleiderschap gaat over het opnieuw leren verbinden van hoofd en hart, het gaat over moed hebben om de huidige manier van leidinggeven te heroverwegen en nieuwe perspectieven en omstandigheden te creëren voor een meer veilige cultuur.
Zowel voor het individu als voor de organisatie, is balans een dynamisch begrip. Balans vergt een en-en-zienswijze en integrale aanpak. Het midden kan gevonden worden in het onderzoeken van uitersten én in de ervaring van het geheel. Vandaag ervaren we steeds meer uitersten in de vorm van o.a. chaos, reactiviteit, angstige communicatiestijlen, chronische stress, demotivatie, veranderingsmoeheid, onzekerheid en machteloosheid.
Deze ervaringen vragen om een aanpak die anders is, namelijk die van bewustwording van de connectie met onszelf (verbondenheid), van de verbinding met de ander (verbondenheid in de verscheidenheid) en van die met het groter geheel (eenheid). Dit zijn sleutels voor inzet en motivatie, inspiratie en creativiteit. Hierdoor ontstaan duurzame veranderingen met impact op cultuur en organisatieontwikkeling. Voor deze transformatie in de wereld van werken, zijn bewuste en moedige leiders nodig.
Het mentoring traject Anders-Zijn is een manier om bewustzijn te vergroten en om aan zelfrealisatie te doen. Twee belangrijke pijlers in het ontwikkelen en cultiveren van bewust zelfleiderschap. Met andere woorden, zelfleiderschap is een transformatieproces door bewustwording en zelfrealisatie.
Wat kan je verwachten en wat wordt er verwacht?
- bereidheid in de vorm van een verlangen of behoefte naar verandering. Dit wordt ingezet als startpunt in het traject en wordt verder getoetst en verkend
- het gaat om maatwerk en dit vraagt een open blik waarin het ruimer kader, de context waarin men leeft en/of werkt en jouw tijd- en energiebesteding het traject mee vorm geven
- een unieke en veelzijdige aanpak bestaande uit overlegmomenten, dynamisch creatief werken, werken in en met natuur
- er is aandacht voor intentie en het proces wordt verkozen boven het resultaat
- een intakegesprek en ontmoeting zijn een must om te komen tot de beste ondersteuning als mentor
- een traject betekent samenwerken in de tijd, bijv. 6 maanden
- begrijpen, leren en kennis delen, zijn een belangrijk onderdeel van het traject
- veiligheid en vertrouwen zijn essentiële elementen in het co-creëren, dit leren we cultiveren
- mentoring is de kracht van aanvullend te zijn voor de ander, 1+1=3
Voel je geroepen
Het traject richt zich o.a. tot organisaties die open staan voor de zienswijze dat persoonlijke ontwikkeling van individuen impact heeft op cultuur en organisatieontwikkeling. Meer bepaald kan het traject zich richten tot leidinggevenden en teamleads die zich willen verdiepen in hun persoonlijk landschap om te komen tot meer zelfleiderschap als aanvulling in het dagelijks leidinggeven. Evenzeer kan een traject ook los van werkcontext gezien worden.
Are u on the fence? Laat mij iets weten en we bekijken samen de mogelijkheden.
Praktische informatie
Duur en bijdrage: op aanvraag. Aangezien het gaat om maatwerk, kan frequentie en indeling van de sessies en dus ook de bijdrage variëren
Goed om weten: bij de Nederzetting zijn natuur en gelijkwaardig partnerschap kernwaarden, de natuur en de plek werkt samen met ons in het traject, hierdoor gaat een deel van de bijdrage terug naar de natuur
Aanmelden: bij Veerle, via veerle.sun@gmail.com
Locaties: in overleg, Turnhoutsebaan 20, Tessenderlo, Zelkstraat 15, Halen en ter plaatse/on site